ОПРАВДАНА ЛИ ЩЕ БЪДЕ ЕДНА АГРЕСИЯ СРЕЩУ СИРИЯ

Стара истина е, че когато една лъжа бива изречена по един и същи начин до десетина пъти, започва да звучи като истина, колкото и парадоксално да е това и да противоречи на здравия разум. Според Чомски съществуват до десет начина за манипулиране на общественото мнение, в което активно участие вземат услужливите и подкупни медии.За целта се наливат огромни средства, за да може лъжата да се възприеме като истина. В политическите борби и в световната политическа практика арсенала, с който боравят политиците е неизчерпаем, включващ в себе си: истини, полуистини, лъжи, слухове, компромати, клевети и др. Моралът и средствата за постигането на целта са от без значение, дори и човешките жертви не се калкулират.
На непредубеденият гражданин е пределно ясно,че причините за възникването на едни или други световни конфликти се крият не там , където ги посочват заинтересуваните кръгове (държави), а на съвсем друго място, чисто егоистични държавни подбуди стоят в основата им,свързани с природните ресурси на държавата потърпевш (жертва). Но тъй като в съвременният свят всяка непредизвикана агресия се осъжда, държавите или блоковете свързани с тях, играещи ролята на умиротворители, търсят подходящи поводи, като най – често сами си ги предизвикват, чрез използването на разбични обвинения като: геноцид спрямо народа си, братоубийствена война, преследване и убиване на политическите противници на „режима”, притежание на химическо и атомно оръжие, използване на химическо оръжие срещу собствения си народ и ред други абсурди. По повод събитията в Сирия Обама казва следното: „Ние трябва да дадем подобаващ урок на правителството на Сирия за използването на химическо оръжие срещу народа си”
Г- н президент на най – великата и демократична нация на света, не може по подозрение да се обвинява едно легитимно избрано правителство в най – тежкия грях спрямо собствения си народ, само поради това, че то не е удобно за САЩ. В този ред на мисли някои по подозрения може да обвини определени кръгове на вашата страна в участието им в атентата на 11 септември 2001 год., като повод за войната в Афганистан – абсурдно е, нали?! Или взрива в Сарафово като дело на заинтересувана агентура, а не дело на Хизбула, както твърдят израелските и американски специалисти, с цел ЕС да вземе определени решения по отношение Хизбула...
Има много доказателства, за които НАТО си затваря очите, че химическо оръжие действително е използвано, но не от правителството, а от терористите – разбойниците, събрани от кол и въже, които тероризират, мъчат и убиват мирните сирийски граждани. Но тези доказателства са неудобни за заинтересуваните агресивни кръгове, те не могат да възприемат тези твърдения, защото не им вършат работа.
Както приказката за агнето и вълка, не е важно кой е виновен, а какво ще се постигне след това. Жертвата и да е права пречи, щом се засягат интересите на вълка. Виновна, не виновна тя ще бъде изядена...!
А поводи винаги ще се намерят, спомнете си Ирак, Либия, където правителствата на тези страни бяха обявявани за режими без човешко лице... Ирак не беше ли обвинен в притежаване на атомно и на химическо оръжие?! Е, имаше ли такова - не! Какво показва това, че е лъжа използвана като повод за нахлуване в суверенна държава. Садам Хюсеин не беше ли представен по – черен и от дявола – беше! А Кадафи – също! Колко невинни хора бяха избити в тези страни, кой носи отговорност за тях,? Ами разрушенията?!
Всяка една агресия, военна намеса в Сирия ще бъде престъпление спрямо човечеството, груба намеса във вътрешните работи на една суверенна страна, намеса, която цели да вземе страна, страната на терористите, свирепите разбойници, събрани от всички краища около
Сирия – хора убийци.
Военният американски флот .съсредоточава самолетоносачи към персийския залив, рекламира модерни оръжия, които избягват надземните радари на противника и практически са недосегаеми и гарантират сто процентово поразяване на целите и опазват живота на пилотите, а за живота на жертвите, кой ще гарантира, не те щели да обстрелват само военни обекти – летища, складове, заводи и др., а хората там, е, те са врагове, смисъл лошите, които трябва да загинат, за да бъде освободена Сирия от диктатора и да й се наложи нов диктат,послушен на Америка...
Война може би ще пламне, но отговорността за нея ще носят подпалвачите, тези които се вживяват в ролята на световен жандарм и умиротворител, защото не може с оръжие да се налага мир, все пак 21 век сме, господа! Ето защо никаква агресия срещу суверенна държава с легитимно правителство не може да бъде оправдана, каквито и причини да се изтъкват затова!!!

Категория:

Comments

Експертите на ООН не са представили още своя доклад за виновните за използването на химически оръжия в Сирия. При това положение будят учудване твърденията на някои страни /САЩ, Англия и др./, че виновно затова е правителството в Дамаск. Повтарянето от медиите на тази теза не помага с нищо за изясняване на истината, а засилва съмненията за други интереси при евентуални военни действия срещу Сирия. От своя страна България не трябва да взема прибързано решение преди изясняване на цялата истина. Както винаги най-доброто в случая е търсенето на мирно разрешаване на конфликта, който по своята същност е вътрешна работа на Сирия. Практиката показа, че изнасянето на демокрация в някои арабски страни чрез военни средства не дава очакваните резултати...В заключение - подравления, Христо, за смелата, публицистична и дискусионна статия!

Pages