ЗА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ!

Политиците непрекъснато внушават гибелната идея да вземаме нови кредити! Така сме обричали децата и внуците ни, с доживотни дългове!?!

И все пак Третата българска държава се е обременявала дългово! С една част от тях Тя израстна в Модерна аграрна и промишлена територия. Друга част бяха репарациите, които Ние децата и внуците на героите от войните на Двадесети век, изплатиме до края на шестдесетте години! Освен това децата и внуците на спекулантите от войните изстрадаха кадрово, след конфискациите на бащините и дядовите имоти!

Изплатихме репарациите; утроихме икономиката на Републиката; изградихме си жилища и вили и легнахме пред Либелизираното демократично пазарище, с нормални двустранни дългове. Блансът беше “има да дава/ има да взема”!?! В двете направления бяха все инвестиционни проекти. В Либия, СССР, Близкия Изток ... все наши специалисти творяха и изграждаха национално значими недвижими структури. В НРБ се инвестираше също в национално значими обекти! Само с Конвергенцията не ни провървя!?!

Блокираха ни за Тексим, Червена могила ... и други стректури и технологии с опасенията, че не ни е дадено!?! Накрая Опекуните се изтеглиха и границите се отвориха. Настъпи Либертариянската инвазия. Оказа се, “Юпитер и Волът не са равнопоставени”!?! Затънахме в блатото на безхаберието, но се доредихме до опашката на ЕС, където са Гърция, Португалия, Испания, Италия и нашите западни славяни. Заборчляхме на Валутния борд и все още оцеляваме!?!

Дойде време да заместим, изгубилите доверие, цитирани по-горе съюзници. Те вече са с необслужваеми дългове и друга тактика, но... Но Кредитиращите институции трябва да дайствуват. Трябва да продължават да кредитират. Ние можем да бъдем кредитирани, от Изток та “скоростно”да си върнем борчовете на Валутния борд, както постъпиха Перу, Турция ... Или да продължим да теглим все нови и нови кредите, на мястото на Гърция, Поргугалия, Испания, Италия ... Кредиторите имат необходимост да Кредитират. Ние – да бъдем кредитирани! Тогава кой ни пречи?

Пречи ни нашата Мафия, която се е ояла и не иска да рискува. Живурка си в Блатото и си мърмори – “Кво си му е, та тук си е и тъмничко, и влажничко и Уютничко!?!”

Вместо да теглим лични кредити, та да попилеем и недвижимото имущество, предназначено за нашите деца и внуци, не е ли време вече Държавата ни да отвори врати за поголовни борчове и кредити, та да нарастне Бюджет 2015 десетократно, на 100 млд. Евра!?! Така ще има и за Безусловен Базов Доход 600 лв., и за висока минимална пенсия 800 лв., до 80% от минималната работна заплата, и ваучерно развитие на потреблението и за контрол по отношение на ЕБАН /банковите трансакции на Импулсни единици, чрез Електронно отчитане, при Електранното им движение! Ще отрадне Таванът на Пенсиите и Прагът на Социалното Осигуряване. Песионно Осигурителната система ще стане привлекателна, желана и неограничена. За нас ще се грижат Кредитодателите, за да има Златна кокошка! И това ще бъде доката има Дветовна катастрофална криза, за да не стане катастрофична дългът ни да се превърне във ФИКЦИЯ!?!

Само дето трябват интелигеннтни, умни и красиви политици! За сега Те са си само красиви!?!

автор: Сашо Радев

ДИВДЯДО38

Категория:

Comments

Актуална, полемична статия! Погледнато отзад напред: трябват интелигентни политици, но и родолюбци. Не красотата и умът не достигат, а родолюбието. Вземането на огромни заеми /по примера на Гърция/ спроред мен вече не работи. Не че кредиторите, т. е. финансовите акули нямат такова желание, но бурните вълни, които се надигнаха в Европа и по света, промениха ситуацията. Все пак нормални кредити може и трябва да вземаме, но за развитие на производствени мощности, които намаляват безработицата, носят приходи за държавната хазна и увеличават доходите, а оттам и потреблението. "Червена могила" /само като вметване, тъй като съм пряк свидетел и потърпевш/ се оказа наистина могила за българската икономика. Първоначалното решение е за нормален завод за тежко машиностроене, за да има размяна с другите соц. страни, но бе превърнато в мега идея, която не бе по силите на България. Това, че сме членове на ЕС не трябва да ни ограничава да търсим производствено, търговско и друго сътрудничество и с други страни, в т. ч. и от Азия. България е на стратегическо място, което трябва пълноценно да се използва в интерес на всички българи, а не само на част от тях.

Pages