НОВАТА КОАЛИЦИЯ НА ВОЙНАТА

НОВАТА КОАЛИЦИЯ НА ВОЙНАТА

Автор: Камелия Базова

Да ни е честита новата коалиция на войната! Решението за въоръжаването на Украйна е прието в Народното събрание. Само и единствено БСП и Възраждане гласуваха срещу този безумен акт! Въпреки резервите и негативните оценки за подобно действие от водещи институции като Военния министър (нямаме излишно оръжие) Президент, Министерство на отбраната и на външните работи, решението бе взето. Това е един неразумен и субективно мотивиран акт, който е в разрез с националните интереси на страната.
Аргументът " да модернизираме своето въоръжение като предоставим старо съветско оръжие и да получим ново американско" е циничен и абсолютно безпочвен!
Кога ще получим нови американски самолети за които платихме и ги получихме само на чертежи!?
Пълно безумие!
Да не говорим, че този евроатлантически напън и темата за въоръжаването на Украйна се използва с вътрешнополитическа цел за постигане на една евроатлантическа коалиция с оглед съставяне на кабинет, което е малко вероятно.
Освен това проблемите на българските граждани са огромни и това са цени, доходи, инфлация. Защо най-важно да е решението да се въоръжава Украйна!? Това ли е дневният ни ред! Не съставянето на правителството ,не е бюджета, не са цените и доходите.
Срам и позор за това решение!
Това ли е начинът да се докажем колко сме лоялни членове на НАТО и ЕС?
Пълно падение и лакейство!
Според проучване повече от 70% от българските граждани са срещу въоръжаването на Украйна и въвличането ни в този конфликт! Хуманитарна помощ- да, но не е и въоръжение !
За някои не е ясно че така се превръщаме в бъдеща мишена на един конфликт, който всъщност е между САЩ и Русия където Украйна се използва като плацдарм. Това е прокси- война на САЩ и Запада срещу Русия!
Ако Западът искаше мирно разрешаване на конфликта, нямаше да дава оръжие на Украйна и щеше да положи дипломатически усилия. Щеше да обърне внимание на нарушаване на Минските споразумения от Украйна и на украинският нацистки геноцид над руско езичното население в Донбас в продължение на осем години, след цветната революция през 2014 спретната от САЩ в Украйна.
Какво означава "евро-атлантическо"? Европа и САЩ като стожери на демокрацията, на прогреса или геополитически проект на Запада, и по-специално на САЩ (НАТО), създадени след Втората световна война?

Европейският съюз беше създаден с цел да не се повторят ужасите на войната. Като проект на мира и на прогреса, на демокрацията и свободата -прекрасни ценности, от които обаче остана само милитаризираната и озъбена атлантическа (разбирай американска) стратегия за еднополюсно глобално господство, където Европа няма да бъде зона на мира, а "пуделът на САЩ". Т.е. атлантическото разбиране на Европа изначално противоречи на европейските принципи, залегнали в създаването на ЕС като проект на мира!

Затова Европа трябва да се стреми към мирно разрешаване на конфликта между Русия и Украйна, дори с цената на отмяна на най-тежките санкции срещу Москва срещу съответно руско обещание за спиране на огъня и сядане на масата на преговорите.

Но тази възможност явно ЕС пропуска, и то съзнателно, като си припомним думите на европейския дипломат Борел, който казва, че конфликтът "трябва да бъде решен на бойното поле с победата на Украйна!"

ЕС се зае със защитаването на американската стратегия за прокси война на САЩ срещу Русия, въоръжавайки Украйна и пренебрегвайки предупрежденията на Путин и нарушаването на Минските споразумения от страна на Киев, заслепявайки очите си за 8-годишния украински геноцид над рускоезичното население в Донбас!
Получи се така, че България защитава не свои, а обслужва чужди геополитически интереси. Да, именно чужди, защото членството в НАТО и ЕС не означава "йес менство", а отстояване на българските национални интереси в рамките на тези организации. Не е в българския национален интерес нито индиректното воюването с Освободителката Русия, нито намесата ни в този конфликт.
" Русия в момента е заплаха за мира в Европа и Путин е новия Хитлер и той трябва да бъде спрян на всяка цена, като дадем оръжие на жертвата" са част от западната и американска пропаганда.

Безспорно моралната страна на въпроса е, че няма добри войни!
Безспорно, моралната страна на въпроса е ,че нито едно човешко страдание и загубата на нито един човешки живот не е оправдана от каквато и да е идеология!
Безспорно е ,че обикновените украински граждани, които страдат и умират трогват и докосват сърцата на всички нормални хора.!
Но зад тези безспорни факти започват политически манипулации и наслагвания.
Европейският съюз и САЩ са "цивилизационният избор", а Русия е "диктатурата и изостаналият едва ли не фашистки свят."
Ето това е черно-бялата картина, която прикрива истината и задкулисието на войната. А истината е, че тази военна операция на Русия не започна през февруари 2022 г. и не е непредизвикана с нищо. Напротив, тя беше предизвикана умишлено от САЩ и Западът.
Русия няма за цел да убива невинни украински граждани, а да денацифицира антируски настроения фашизоиден украински режим, провел етническо прочистване и геноцид в Донецка и Луганска област.
Тук си спомням интервю на един американски генерал и анализатор, който казва че във Виетнам ,Ирак и навсякъде където САЩ водят своите ' демократипни войни", американците прегазвали невинни хора по пътя си със своите танкове. Да напомним, че в Ирак под бомбения" хуманитарен килим "на САЩ бяха избити един милион иракчани .В Югославия убити и ранени 6000 сърби, между които и 2 000 деца със забранени от международни конвенции касетъчни бомби с обеден уран. А руснаците спират танковете щом украинци застанат пред тях. Американският генерал казва , че руснаците са изключително хуманни хора ,които се грижат за украинските граждани, хранят ги ,грижат се за украинските пленници , докато украинците избиват руски пленници, а и често използват като жив щит собственото си население.
Това разбира се , от западната медийна пропаганда се прикрива и лъсва само черно-бялата манипулативна картина на "лошите" и на "добрите"- "лошите "руснаци и "добрият цивилизован" Запад.
Ето я тази манипулативна матрица по която се плъзгат коментарите и западната пропаганда, а истината е че има двойни стандарти в международната политика, за които никога не се говори и нито една медия не пише!
Аргументите, че предоставяйки оръжие на Украйна повишаваме нашата сигурност са повече от абсурдни!
Тезата: "Да сме твърди, да сме смели ястреби русофоби, да защитим евроатлантическите ценности, да не се гънем и гърчим, за да не изглеждаме слаби и колебливи, защото това ще ни направи жертва на руската агресия" е повече от смехотворна и безпочвена!
Тезата "да споделим отговорността с НАТО, а не само да консумираме натовската сигурност, без да даваме нищо от себе си " е комична!
Какво да дадем, като ние самите имаме дефицити в собствената си армия!
Както се казва:"На гол тумбак- чифте пищови!"!
Значи ако трябва и в пушечно месо ще се превърнем за да сме лоялни и по- католици от Папата!
Няма нито един международен договор, който да задължава България да дава оръжие на Украйна.
България така или иначе участва във финансирането на доставките на оръжие от Европейския съюз за Украйна. Европейският съюз е отпуснал общо 3,1 милиарда евро за доставки на оръжие за Украйна от Европейския фонд за мир от началото на руската военна операция там. България и Унгария досега също са участвали с общо 1,5 милиона евро, въпреки че Унгария не допуска преминаването на оръжие за Украйна през своя територия и нейният парламент не е гласувал доставка на оръжие за Украйна. Вече отделно всяка една държава дали ще достави оръжие или не на Украйна е право на избор на държавата и няма международен договор който да я задължава да прави това. Тоест доставките на оръжие на Украйна са нещо допълнително, един евроатлантически напън, който българският парламент реши да направи, отделно от това че България така ли иначе участва във финансирането на въоръжаването на Украйна чрез този европейски фонд за мир.
И това при положение, че все повече американски конгресмени питат
" Къде отиват милиардите дадени на Зеленски?"
Истината е, че тази война беше предизвикана именно от САЩ и Западът с цветната революция спретната там от американците.Бази на САЩ и НАТО в Украйна има преди военната операция на Русия. По данни на ООН в периода 2014 -2021 г. са убити около 15 000 руснаци подложени и на геноцид от украинците.Удушвани са руски бременни жени, убивани са руски деца от укронацистите.
Някоя медия съобщи ли за "Алеята на ангелите"- мемориал в памет на тези убити деца!?
Това са 70 убити руски деца "Ангелите от Донбас ".Това са 40 хиляди безследно изчезнали руснаци след фашистките набези на Азовци и Бандеровци. Това е чиста проба етническо прочистване за което демократичния свят олицетворяван от "стожерите на мира" САЩ и Европейския съюз, както и международните организации удобно си затварят очите, а медиите мълчат! Какво по-голямо доказателство за двойните стандарти в международната политика! И ние участваме в целия този фалш и в това лицемерие!
Имаше изгорени български знамена. Имаше и
бити и убити българи от проамериканските украински режими дошли на власт след цветната революция през 2014 г.
И ние сега какво- решихме да дадем оръжие с което да се избиват два братски славянски народа за радост на отвъдокеанския режисьор, който не само иска да раздели Европа от Русия, но и чрез антируските санкции ерозира Европейския съюз от който бягат капиталите и отиват в САЩ.
Отново сме използвани като винтче в евроатлантическата система задействана предварително в Украйна, която е средство за дестабилизация на Русия. Пише го още покойният Бжежински в своите анализи. Признава го в своята реч и директорът на частната информационната и аналитична американска компания Стратфорд.
Да ни е честита поредната евроатлантическа глупост!
България трябва да бъде гласът на разума в Европа и НАТО, за мирно разрешаване на конфликта и за неутралитет, да не въоръжава Украйна. Това го изискват българските национални интереси.
Но българският политически елит днес се оказа късоглед и безпаметен. Не се учи от уроците на историята .
Уви, разумът и мъдростта в главите десни евроатлантически у нас не успя да намери път!
Тук думите на Радой Ралин са много подходящи:
"Беше време турско, дойде време мижитурско!"

Категория:

Comments

продажници се
нароили и една
страна затрили

Адмирации, Камелия, за смелата и аргументирана статия!
Защо т. н. демократични коалиции не защитиха живота
на рускоговорящите жители на Украйна когато нацистки
банди ги избиваха безнаказано? След краха на Минското
споразумение, на което гаранти бяха Франци и Германия,
Русия реши да използва военна сила в защита на своите
руски братя и сестри в Украйна. Едва тогава т. н. западни
държави създадоха демократична коалиция в защита на
народа на Украйна. Човешкият живот от двете страни на
фронта е еднакво ценен. Кой има изгода от тази жестока
братоубийствена война започват да разбират даже децата,
но залогът вече е животът на цялото Човечество на Земята.

Благодаря Ви, господа!Да, залогът става вече твърде висок!Мнозина го разбират, но малцината управляващи ми ни водят по грешния път...

Pages