ОТ ДЕПУТИНИЗАЦИЯ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ

ОТ ДЕПУТИНИЗАЦИЯ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ

АВТОР: КАМЕЛИЯ БАЗОВА

Да ви призная като млад човек с ляво мислене съм доста възмутена от русофобската реторика на ПЕС.
Чест прави обаче , че БСП е изключение от тази
русофобска реторика. Чест прави на левицата у нас че не е съгласно с тезите на ПЕС, която поддържа Истанбулската конвенция ( разбирай джендър идеологията) и въоръжаването на
Украйна. Смятам че БСП трябва да продължи тази линия на русофилство, на пацифизъм и на патриотизъм и родолюбие !
Далеч не смятам, че левият патриотизъм е оксиморон. В някои мои статии съм изяснила защо мисля така. А всъщност отговорът се крие в причината за упадъка на левицата не само у нас, но и в Европа .Левите партии на стария континент губят за сметка на крайно десните. И това е така, защото левите партии в Европа загубиха своята лява идентичност, прегръщайки идеите на либерализма, прегръщайки и идеологията на мултикултурализма и джендър идеологията, както и русофобството след войната в Украйна . Не смятам, че русофобската реторика на ПЕС, вдъхновена всъщност отвъд океана, е път в правилна посока.
. Представители на европейската левица казват че Русия , която е агресор в Украйна, е заплаха за цяла Европа и зоват за въоръжаването на Украйна! Не смятам че това е добър път за лявото и за ЕС .
Разбира се , че войната е антихуманно деяние!
Разбира се ,че е най-добре този братоубийствен конфликт да спре!
Да престанат да се дават жертви и от двете страни !
Но истината е, че САЩ и Западът провокираха този военен конфликт. Да прочетем и интервюто на Меркел за Минските споразумения и каква е била тяхната истинска цел!
Някои смели американски анализатори също пишат, че агресията на Русия в Украйна никак не е не предизвикана. Напротив, тя беше предизвиквана поне осем години назад от 2014 с цветната революция спретната от САЩ в Украйна, от разширяването на НАТО съвсем близо до руските граници, с което Алиансът доказва, че не е отбранителна организация, а съзнателно търси провокация и дестабилизация на Русия. Защото от геополитическата наука знаем, че между противостоящи си огромни геополитически блокове е хубаво да има неутрални държави, които неутрализират "тока на напрежение" между геополитическите титани. Такава неутрална държава бе Украйна до 2014 г. до момента в който САЩ решиха да спретнат цветна революция там с последвалото въоръжаване на нацистки групировки избиващи руснаци в Донбас.
Така руската мечка беше провокирана да излезе от бърлогата, а както казва Бисмарк "знам сто начина да изкарам мечката от бърлогата и нито един да я върна обратно!"
За да се върне мечката обратно са нужни мирни преговори, но това не е в интерес на режисьора отвъд океана и на неговите европейски съюзници.
Ако наистина искаше мир демократичния Запад в лицето на ЕС и САЩ нямаше да въоръжава Украйна, а щеше да положи всички дипломатически усилия за това, както прави Турция.
Но целта на Запада е продължителен военен конфликт, една прокси- война с Русия, която да изтощи руската мечка.
А в интерес на Европейския съюз не е да е " пуделът на САЩ", а да търси мирно разрешаване на конфликта.Но на това режисьора отвъд океана не би се съгласил, а и виждаме кой е печелившият от всичко това. Европа се деиндустриализира, а антируските санкции я унищожават. Дори и самият върховен представител по външните работи на ЕС Жозеп Борел, който заявява "че конфликтът ще бъде решен на бойното поле с победата на Украйна", всъщност напоследък започва да признава, че напредъкът на Европа се основаваше на евтината енергия от Русия и от достъпа от огромния китайски пазар, а сигурността, военния чадър се осигурява от САЩ. Сега чрез антируските санкции Европа икономически се самоубива и деиндустриализира, инвестициите бягат от ЕС , а капиталите бързо се изнасят към САЩ. Не мисля че този подход е рационалния за стария континент.
Европа е проект на мира и ЕС бе създаден след Втората световна война с цел да не се повторят ужасите на войната, а сега тя подкрепя една война, уж за да защити жертвата срещу опасен хитлероподобен противник- авторитарна путинова Русия! Това е сегашната пропаганда, която се лее по медии и навсякъде, която заразява и нас. Искат да вкарат и България в този конфликт.
Вижда се и по русофобските напъни на част от нашата политическа класа, така нареченото ново "евроатлантическо мнозинство", което реши да въоръжи Украйна, въпреки че някои държави- членки на НАТО и Европейския съюз не го правят. Въпреки че няма международен договор, който да ни задължава да правим това, защото и без друго България участва във финансирането на въоръжението на Украйна чрез плащане на вноски в специален европейски фонд, създаден за тази цел.
Да не забравяме думите на класици на геополитиката, както и на Директора на частната информационно- разузнавателна и аналитична компания Стратфорд, който казва, че най-големият проблем и заплаха за САЩ е сътрудничеството между Русия и Европа, обединението между ресурсите на Русия и технологиите на Германия. Джордж Фрийдман- директорът на Стратфорд казва, че ако Русия се вкопчи в Украйна ние сме длъжни да я спрем. Изпращаме части за бързо реагиране в Румъния, България, Полша и Прибалтика и така гради междуморие между Балтийско и Черно море .Междуморието, както казват специалистите, е много стар проект. Полският е "Триморието" още от 16-ти век. През 18 век той бива надграждан от британците, а по- късно Маккиндер- бащата на англосаксонската геополитика пък го полага като теория в началото на 20 век.
Нека да си спомним и какво казва първият генерален секретар на НАТО Лорд Исмей "Основните цели на НАТО са Америка вътре, Германия долу, Русия вън". И сега те правят всичко възможно за да разделят Европа от Русия и режисираната от тях прокси -война в Украйна е едно от средствата за това. И това го признават дори и някои смели американски анализатори и журналисти. Пише го и още Бжежински в своите анализи- че Украйна е средство за дестабилизация на Русия!
Покой­ният пол­ски политолог и американ­ски съвет­ник по политиката на сигур­ността на президента Джими Кар­тър –Збиг­нев Бжежин­ски много ясно е начер­тал вън­ш­нополитичес­ката стратегия на САЩ в книгата си
“Голямата шах­мат­ната дъска“. Извес­тна е фразата на Бжежин­ски“ че който владее Евразия, той ще владее света“. Всъщ­ност Бжежин­ски периф­разира думите на споменатият от мен сър Хал­форд Макин­дер –основателят на съв­ремен­ната европейска геополитика и геос­т­ратегия (1861– 1947).

Що се отнася до позицията на ПЕС, смятам че да си социалист и да си русофоб е нещо като "дървено желязо", но за съжаление и такава линия се прокрадва в някои представители на лявото у нас .Затова е важно и хубаво, че БСП не се поддава на русофобската риториката !
Защото Създателят на БСП -дядо Благоев помолен да опише какво е социализмът на едно място казва "Социализмът това е мир, това е чиста и свята република, това е равенство между хората, това е любов и признателност към Русия. Капитализмът има само една идея и тя е навсякъде по света- алчност и грабителство. Социализмът е силен като идея със своето универсално виждане за справедливостта, но той блести в умовете на човеците със своята местна оригиналност и национална идентичност".
Защото Русия заема специално място в сърцето на българина и заради спецификата на нашата история. Русия заема и специално място в сърцата и на левите хора у нас, заради спецификата на геополитическата икономическа ситуация, в която неолибералня глобален капитализъм е олицетворяван от САЩ и неговите при съдружни колонии, докато Русия винаги е била за друг тип развитие. Днес тя отстоява патриотични християнски, православни и консервативни линии в своето поведение и е за равноправие между народите по света.
Дълбок е коренът на топлите връзки между двата народа. Това е генетичния код на историята, предаван от векове на векове, от поколение на поколение и той е толкова здрав и ненарушим, че никоя политическа конюнктура не може да го изтрие завинаги. 'Не се гаси туй що не гасне", както е писал дядо Вазов. Генетичният код на братската славянска кръв, на дълбоките исторически и духовни връзки между България и Русия не може да угасне. Ние им дадохме азбуката и книгите, те ни дадоха свободата! Кръвта на българските опълченци и руски войници попила в нашата земя и дала живот на възкръсналата Трета българска държава е вечно жива и неугасима! И всеки опит за разкъсване на тези връзки е безуспешен. Независимо дали ще се гонят 70 руски дипломати, дали ще пращаш оръжие на Украйна, дали ще се обявява курс към депутинизация- всичко това може да влезе в графата" политическа глупост и неразумие" .Жалкото е че тази глупост касае и националните интереси на България, защото националната сигурност включва не само военно-техническият аспект, но и икономическия ,енергийният и прочие .Русофобите казват, че де путинизацията всъщност е път към демокрацията, че тя е евроантлантически и цивилизационен избор- за свобода и върховенство на закона, а Русия е олицетворение на авторитаризма и еманация на евроазийските деспотски режими. Русия като агресор в Украйна заслужава изолиране и наказание. Да мразим Русия и да скъсаме всякакви отношения с нея означава че сме демократи и антикомунисти. Така разсъждават много анализатори, така видяхме да действат и български политици.

Ако признаеш че си русофил ,ще те обвинят в това че си получил пари отнякъде, че си платен рубладжия, че си вреден пропагандатор на деспотска и хитлеристка Русия ! Докато за медии, фондации и НПО-та финансирани от отвъд океанският бранител на демокрацията -нито дума. Ако повтаряш като папагал евроатлантическите мантри- ще те канят по медии като топ- анализатор. Но ако напишеш нещо хубаво за Русия -най-много да ти изтрият поста от Фейсбук, да те блокират и цензурират ( на мен постоянно ми се случва).
Депутинизация означава и това че трябва да се следят всякакви публикации и в социалните медии включително, които вкарват руската гледна точка, защото тя е Престъпна ! Депутинизация означава и не на участието на руснаци в музикални, културни, спортни събития ! Какво тук значи някакъв си Достоевски!? Депути низация означава нулева енергийна зависимост от Русия. Защо ще й купуваме лошата руска газ на тази" бензиностанция с ракети"?! Нищо че ще я получаваме пак по други източници на по-високи цени. Това е то истинската де путинизация!
Не на путинистите в България, които получават пари за да хвалят този престъпен руски режим! В крайна сметка членуваме в НАТО и ЕС и това е нашият цивилизационен избор, който ни зове на дълг и на борба-ДЕПУТИНИЗАЦИЯ! Не на платените русофили и рубладжии!

Е, аз обичам Русия безплатно! Никой не ми е плащал затова да пиша статии, където като гражданин с позиция да споделя смело това което мисля.
Мисля, че членството ни в НАТО и ЕС не означава и "йесменство", а отстояване на българските национални интереси в рамките на тези организации. Смятам че можем да водим, въпреки членството си в тези евроатлантически структури, една балансирана и мъдра външна политика. Да си спомням думите на цар Борис Трети по време на Втората световна война, когато България била част от Хитлеристката коалиция, той казва "Винаги с Германия, но никога срещу Русия!" Нещо подобно можем да кажем и днес, ако имахме мъдър политическия елит.
Защото националната сигурност на България зависи от това на нашата страна да не търси сблъсък и конфликт с нито една Велика сила!
Цивилизационният избор като членството в НАТО и ЕС означава отстояване на българския национален интерес и справедливостта в международните отношения.
Цивилизационен избор ли е да се избиват 15 хиляди руснаци в Донбас от бандеровци, въоръжени от САЩ и Европа ? Цивилизационен избор ли е да се нарушават Минските споразумения и това да не се забелязва от Европа и САЩ? Цивилизационен избор ли бяха 6000 сръбски жертви на бомбанди ровките на НАТО, без санкции на ООН и със забранени от международни конвенции касетъчни бомби с обеднен уран?
Цивилизационен избор ли бяха жертвите в Либия, в Иран, Ирак и т.н.?
Цивилизационен избор ли е да кажеш "м...... й на Европа? ( Виктория Нюланд -американски дипломат).
Цивилизационен избор ли е да кажеш, че "Сибир е твърде богат на ресурси, за да бъде оставен на Русия" ( Мадлин Олбрайт-бивш държавен секретар на САЩ).
Цивилизационен избор ли е англосаксонските пионери на геополитиката, виждащи "света на сушата" и "Света на морето" да разглеждат най-добрата Русия тази , която е разчленена на части?
Цивилизационен избор ли е да кажеш "м..... му на православието" (български политик и евроатлантик)?
Цивилизационен избор ли са 55-те милиона жертви на Западния и американски тероризъм и неоколониализъм след Втората световна война!?
Цивилизационен избор ли беше това 33-годишно разграбване и криминален преход?
Цивилизационен избор ли беше да си затвориш реакторите на АЕЦ "Козлодуй "за да влезеш в Европейския съюз ?
Цивилизационен избор ли беше да спреш важни енергийни и доходоносни за България проекти под диктовката на американски конгресмени, като "Южен поток", АЕЦ "Белене"?
Цивилизационен избор ли е да мразиш Русия защото си член на НАТО и Европейския съюз? Ако това е така, то не е ли е доказателство че НАТО е военно-политически блок насочен срещу Русия?
Цивилизационен избор ли е 33 години да разрушаваш индустриалната производствена база на социализма и да се сринеш в своето икономическо и социално развитие?
Цивилизационен избор ли беше тази демографска катастрофа и намаляването на населението на България с два милиона и половина за 33 години преход?
Цивилизационен избор ли е да разрушим до толкова отношенията си с Русия, че да застрашим националната си сигурност, защото всяка нормална и мислеща за своите интереси държава не би си позволила подобна стъпка! Цивилизационен избор ли е да не внасяме газ от Русия, а да дупчим например плодородната си Добруджанска земя, за което настояват американски представители у нас за шистов газ и с това да си задействаме екологични бомби? Цивилизационен избор ли е да се кланяме на еднополярния американски световен ред и на неолибералния глобален капитализъм, сеещ социално неравенство и рушащ устоите на представителната либерална демокрация, водещ до ерозия на средната класа? И ако депутинизацията означава целият този цивилизационен избор, такова казвам- Не благодаря!
Цивилизационен избор е да развиваш равноправни балансирани отношения с всички страни по света - и със САЩ и с Русия и ако те са в конфликт помежду си, да не се навираш между шамарите на големите, а да търсиш начин да балансираш между тях, за да запазиш националната си сигурност! Европейският съюз ако не се еманципира военно политически от САЩ ще продължава да играе ролята на американски Троянски кон и ще губи от своята геополитическа тежест. Да играеш по свирката на отвъдокеанският брат, да се кланяш на новия господар, вместо да развиваш балансирани и равноправни отношения с всички, да късаш отношенията с Русия- това ли е депутинизация ? Не това е дебългаризация и Криворазбрана Демокрация!

Категория:

Comments

Никой не потърси сметка на Соломон Паси, произнесъл фразата „Майната му на Православието.“.
Единствено Кеворк Кеворкян го изобличи.
Но лакейското лоби в Парламент и извън Парламент не посмя да постави това лице на място.

Да не се забравя и кодовото име на операцията на НАТО против Югославия - „Милосърдният ангел“ или „Ангелът на милосърдието“.

Толкова много
предатели в толкова
малка „държава“...

За съжаление сте много прав!
Боли ме, че живеем в такова време !Боли ме за майка България !
Все се надявам че копаейки дъното ще дойде момент в който ще се издигнем нагоре, че ще се родят нови поколения истински българи!
Старая се да го правя и така ще възпитам своето малко детенце!
Бог да пази България!

Pages