ЛИЦЕМЕРИЕ И ДВОЙНИ СТАНДАРТИ

ЛИЦЕМЕРИЕ И ДВОЙНИ СТАНДАРТИ

Автор: Камелия Базова

След като се оказа, че заблудените украински ракети ударили Полша, светът си въздъхна с облекчение. Дали се разбра, какво лицемерие е да въоръжаваш Украйна, да обучаваш нейните войници, да ги снабдяваш с разузнавателна информация, да използваш страната като плацдарм за прокси- войната си срещу Русия? Защото бази на НАТО и на САЩ в Украйна имаше далеч преди военната операция на Русия там. Защото Украйна за американските стратези е средство за дестабилизиране на Русия и това го пишеше още Бжежински, казва го и директорът на американската аналитична компания Стратфорд. Защото между големите геополитически блокове трябва да има така наречените "буферни зони", тоест неутрални държави които да неутрализират тока на напрежение и което да предотвратява риск от световни войни- това го казва пък геополитическата наука. Украйна бе такава неутрална държава до 2014 г. до момента в който САЩ спретнаха цветна революция там. И ние, българите прегърнали идеята за солидарност с идеологията на военно-политическите съюзи, в които членуваме се юрнахме по новите евроатлантически ценности и гласувахме въоръжаване на Украйна, понеже това е нашият национален интерес и понеже имаме силна армия и излишък от оръжие, или както се казва" на гол тумбак -чифте пищови!" Същото това въоръжаване с което Украйна удря позиции на НАТО, дори и по погрешка да е... Цивилизована Европа и САЩ истеризирани от русофобия заслепиха очите си за украинския нацистки геноцид над руско -езичното население в Донбас, заслепиха очите си за жертвите на "демократичните" американски войни в Ирак, в Сирия, Либия, по-рано във Виетнам, в бивша Югославия и т.н.Да напомним, че с Резолюция на Европейския парламент от 2019 г. ЕС приравни нацизма със социализма, което е абсурдно от научна гледна точка! Да напомним, че в ООН 52 държави под давлението на САЩ гласуваха срещу Резолюция за осъждането на нацизма! Да напомним, че в любимата им Украйна се възражда фашистка, нацистка идеология и Бандера и Шухачевич там бяха обявени за национални герои! Да напомним, че в Украйна бяха бити и убити и българи, бяха горени български знамена. Да напомним, че в Украйна, която иска да стане член на Европейския съюз и на НАТО и която по-рано преди военната операция на Русия зовеше да има ядрен статут, бяха забранявани и политически партии, бяха убивани политически опоненти, че се извършват терористични актове като взривяването на Кримския мост и т.н. А кой извърши този промишлен тероризъм за взривяването на газопроводите по Северен поток- още не е ясно!? Още не е ясно и кой ще поеме отговорността за биолабораториите открити на територията на Украйна!?
Целта на тази прокси- война в Украйна е ясна- Русия да бъде разделена от Европа, защото заедно те са най-голямата заплаха за еднополюсното глобално господство на САЩ и евроатлантическия елит. Защото, както казва Иван Илин:" За Запада Русия е необходима само разчленена!"
Ако се опитваш да разсъждаваш по тези въпроси, ще бъдеш цензуриран или ще бъдеш обявен за "путинист", "комунист" и прочие. Това е методът на пропагандата- разделението по оста на "черното" и "бялото". Да се разделя обществото, да се манипулира и да не му бъде позволено да мисли свободно.
И така, затваряйки си очите за определени факти и преувеличавайки други, оглеждайки се в кривото огледало на евроатлантическата и антируска пропаганда, ние българите също се юрнахме напред с новите евроатлантически ценности под мишница и забравихме за собствените си национални интереси. А нашият национален интерес беше да бъдем инициатори за мир между Русия и Украйна. Нашия национален интерес е никаква намеса в този военен конфликт, никакъв износ на оръжие! Нашия национален интерес беше да бъдем гласът на разума в НАТО и ЕС. Нека видим какво прави Унгария, Турция!
Светът днес се променя главоломно, старите връзки на сигурност и икономически устои рухват. Виждаме, че Европа е лишена от ярко политическо лидерство, което да очертае собствена европейска геополитическа тежест! Напротив, ЕС играе все по-упорито ролята на троянски американски кон! Самоубийствено с антируските санкции старият континент се деиндустриализира, капиталите бягат от Европа и отиват в САЩ. Светът преразпределя своите сфери на влияние. Русия и новите сили от ШОС и БРИКС, които взети заедно във военен и икономически план превъзхождат евроатлантическата общност, зовят за нов световен ред основан на нови устои, а именно равноправие между държавите, многополюсен свят, суверенитет на отделните народи, свободен избор на свои собствени национални и традиционни ценности. За разлика от евроатлантизма, който е демократично прикритие на еднополюсният глобален неолиберален ред, на световната дълбока държава.
Уви, ние българите се юрнахме отново по наклонената плоскост, по опасната пързалка да следваме безпрекословно новият Господар, без да мислим за собствените си интереси. Тази война трябва да приключи!
Не бива да умират повече хора и от двете страни на конфликта, от двата братски славянски народа! И ние давайки оръжие на Украйна помагаме това да се е случва, да се убиват хора и наливаме вода в мелницата на задкулисните сили, които имат интерес от тази прокси- война!
България ще съди Русия в Хага заради войната в Украйна. Както пише Велизар Енчев" Защо не осъдим Русия и заради агресията й срещу Османската империя, в резултат на която ние възкръснахме на европейската карта като Трета Българска държава!?" Евроатлантическият ни управляващ елит иска да заличи нашата национална историческа българска памет. Какво всъщност да кажем за войните на САЩ в Либия, Сирия , Виетнам, бивша Югославия!? Знаят ли нашите евроатлантици, че войните на Запада след Втората световна война струват 50 милиона жертви по целия свят!? Защо никой не осъди Щатите!? Нямат и
кой да ги осъди, защото те подписаха Конвенцията за геноцида, при условие че тя не се отнася за тях! Какво по-голямо доказателство за двойния морал, за двойните стандарти и лицемерието в международните отношения!?
Днес морал, етика и любов няма нито между хората, нито в световните дела! Жалко!
Лицемерието и двойните стандарти вече стават твърде очевидни! Време е нашият политически елит да се отрезви, да започне да учи уроците си от историята. За съжаление не го виждаме на този етап и за съжаление думите на Радой Ралин са много подходящи днес: "Беше време турско, дойде време мижитурско!"

Категория:

Comments

Адмирации, Камелия, за ясната,
смела и патриотична статия!
Два братски народа се избиват
и мижитурки ни манипулират!

Pages