ОСТАНА ( ЛИ) НИ СВОБОДАТА ДА МИСЛИМ И ДА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ

ОСТАНА ( ЛИ) НИ СВОБОДАТА ДА МИСЛИМ И ДА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ

Автор: Камелия Базова

Войни, санкции и цензура!
Кой има полза от това? Опустошителните земетресения в Турция и Сирия ни дават отговора!
Сърцата ни са съкрушени!
Нашите молитви са за спасение на душите на мъртвите и за оцеляване на живите!
Сащ и Европейският съюз налагат санкции и ембарго на Сирия и това прави невъзможно помощта за пострадалите от земетресението там. На европейските банки им е забранено да работят със Сирия. Така не може да се пращат пари на пострадалите.
Не може да се вкарат лекарства и никаква помощ.
Медии съобщават че ЕС и САЩ забраняват вкарването на множество лекарства, медикаменти, техника, дори превързочни материали в Сирия, налагат наказания на всеки, който го направи.
Сирийският червен полумесец отправи призив към държавите наложили санкции да ги вдигнат, за да може Сирия да получи помощ. Помощ Сирия сега може да получи от Русия и други държави не наложили санкции, от ООН. Германия например каза че може да помогне на Сирия, но не директно, а чрез неправителствени организации. Най-цинично Европа и Сащ заявяват че хуманитарните програми създадени по време на войната за Сирия щяли да помогнат на сирийците.
Защо просто не махнат санкциите?!
Каква е тази престорена хуманност на Европа и Сащ!? Лицемерието двуличието на тези "стожери на демокрацията" в тези тежки моменти са още по-очевидни!
Вместо доставки на оръжия за Украйна, вместо прокси войни, вместо санкции и цензура е необходимо нещо толкова важно и толкова просто -повече човечност и взаимопомощ !
Уви, политиката не го разбира!
Политиката е време да се върне при хората!
Тя е средство за регулиране на обществените отношения. А в международната политика отдавна властта макиавелизмът, за съжаление!
В политиката, особено в международната политика, са важни интересите, а не ценностите.
Не е ли е време за ценностно и морално преустройство на нравите!?
Явно още не.
Защото сме свидетели с на нова цензура, този път на западна "демократична", на войнстваща русофобия и в същото време на напъни за влизане в еврозоната.
За войнстващата русофобия- това е религия, която стана официална за Европейския съюз, който с право е наричан "пуделът на САЩ". Нека да си спомним думите на първия генерален секретар на НАТО британския лорд Исмей, който казва "целта на НАТО е да държи Русия вън от Европа, Германия долу, а Америка вътре". Чрез режисирането на цветни революции като тази в Украйна през 2014 и прокси войни като сегашната се вижда как думите на лорд Исмей се реализират на практика. Разбира се, Бжежински, който казва че" новият световен ред ще се построи върху руините на Русия" отдавна е писал, че Украйна е средство за дестабилизация на Русия и точно това се случва днес. В свое интервю Ангела Меркел признава че Минските споразумения бяха така съставени че да послужат на практика като украински юмрук стоварен върху лицето на Русия.
Защо Европейският съюз, който се създаде именно с цел да се избегнат кошмарите на Втората световна война, не положи никакви усилия за мирно решение на конфликта в Украйна? Защо не инициира нито една среща за мир, не стана проводник на идея за преговори между воюващите страни, както постъпи Турция например?
Защо Европа казва, че изходът от тази война е победата над Русия?
Защо индиректно,прокси решава да воюва с Русия?
Това не противоречи ли на европейските ценности, каквато е мирът в чието име се създаде самият Европейски съюз!?
А за разчленяването на Русия на части- това са планове за които американски и въобще англосаксонски геополитици и стратези отдавна са писали. Нека тук да си спомним
Харвадският проект от 1985 година целящ пълно унищожаване на "империята на злото" Съветския съюз и съкращаване на населението му, както и разчленяването на Русия на отделни държави и западни сфери на влияние. През 1994 година покойният Бжежински приканва Русия да се саморазпусне.
В своя реч от 1995 година Бил Клинтън казва че трябва да бъде решен руския проблем чрез "разчленяването на Русия на отделни държави посредством регионални войни, подобно на тази която организирахме в Югославия. Трябва да се осъществи окончателното разрушаване на руския военнопромишлен комплекс и армия. Ние позволихме Русия да бъде държава , но империята ще бъде само една- САЩ!" каза Бил Клинтън.
Велика Русия не може да си позволи това. Затова тя е виновна и трябва да бъде наказана. Трябва да бъде подчинена на новия световен ред, иначе победата на англосаксонците в Студената война ще бъде заличена. За да не допуснат това поражение отвъд океанските блюстители на демокрацията използват много средства - цветни революции, прокси и войни като сегашната в Украйна. Разбира се, пряк ядрен сблъсък е не допустим и не мислим, защото ще означава край на човечеството. Но една продължителна и разорителна за Русия война в Украйна може да реши проблема и е в интерес на англосаксонският неолиберален свят.
И тук забележете, че всъщност Европа и САЩ изпадат в изолация по отношение на конфликта в Украйна. Шолц бе на посещение в Латинска Америка надявайки се да издейства подкрепа от латиноамериканските държави за въоръжаването на Украйна. Но не получи такава подкрепа. Лидерите на латиноамериканските страни категорично отказаха да изпращат оръжие. Бразилският президент Лула Де Силва дори запита защо Европа и САЩ не говорят за мир, а въоръжават една от държавите участващи в конфликта.
Нека да напомним че през 1971 година ФРГ приема закон който забранява да се дава оръжие на държави не членуващи в НАТО. През 1998 година в Германия бяха приети критерии според които не бива да се дава оръжие на държави участващи в конфликти. Сега германците нарушават собствените си правила. Да не говорим за това къде отива това оръжие което се изпраща за Украйна. Според редица анализатори то може да отиде в някои терористични организации, да се препродава на трети страни и на престъпни групировки .
Вижда се уязвимата вече позиция на Европа. И Латинска Америка, и Азия и Африка не взимат страна в конфликта и са много по-мъдри и балансирани. Вижда се как Европа се е превърнала в американски троянски кон, а по този начин тя хвърля сянка върху своя международен авторитет. Европа няма собствена политическа воля. Тя се пречупва под натиска на САЩ. А САЩ като добро дете слуша своята държава -майка Англия, която ,нека напомним това, през 19-ти век създава няколко резидентури от подготвени хора, които сеят смут, стачки протести и целият физическото унищожаване на руския император Александър Втори.Така цветните революции не са от днес. Русия започва да дразни очите на Запада още след средата на 18 век, когато Русия се включва в по-големите европейски войни и заявява своята сила. През 19-ти век тя вече печели омразата на Запада и желанието да бъде уязвена победена,разчленена на части. Това се случва и днес чрез прокси войната в Украйна, организирана от същия този Запад чрез цветната революция спретната от добрите американци през 2014 година, чрез снабдяването със западно американско оръжие на укронацистите извършили геноцид над руснаците в Донбас, с дразненето на руската мечка, с провокирането на конфликта и с желанието този конфликт да продължава и да се разгаря, което ще запали чергата на Европа!
Но американците нали са далеч -те са отвъд океана и ще режисират задкулисно цялата ситуация.
САЩ сега печелят икономически от санкциите, защото загърбвайки
Русия, Европа ще се ориентира към своя мил и добър американски приятел. Доставките на оръжие сега ще принуждават Европа да плати за Украйна .
Европа трябва да заплати и не само това, но тя трябва да го направи като дарение, а не като заем.И ще плаща за Украйна регулярно и ежемесечно.Така искат САЩ и това го казва немски депутат.
В германския парламент се водеше много силен дебат за това трябва ли германците да дават танковете си на Украйна.
И много германски депутати са против. За съжаление обаче германското политическо ръководство се огъна под натиска на САЩ. Но вече много политици, не само Орбан в Европа се събуждат. Да не говорим за обикновените хора, за хората от европейските народи, които не одобряват русофобската милитаризирана политика на своите ръководители. Дори в някои американски градове обикновени американци задават въпроси на Байдън защо въвлича САЩ в този конфликт на война срещу ядрена огромна Русия. Но разбира се, това няма как да бъде показано по нашите медии.
Въпросът е кога е нашите евроатлантици ще се събудят и ще разберат че тази "йес политика", че това безпрекословно слушане на заповедите от Вашингтон и Брюксел противоречи на българските национални интереси. Че България няма никаква изгода да се включва в този конфликт чрез доставка на оръжие. Че трябва да води балансирана и мъдра външна политика. Това го казват не само някои партии и анализатори у нас, които за съжаление са малко и нямат мнозинство в парламента, това го твърдят и чужди и международни, вкл.и американски анализатори и политици.
Уви, трудно се събуждаме. Не можем да разберем, че евроатлантическите ни ценности не са и не могат да бъдат за сметка на българските национални интереси.
Ето сега и изострените ни отношения със Северна Македония .На границата попречиха на нашите български представители да честват годишната от рождението на Гоце Делчев. Българофобията в Македония е ужасяваща. И това е нещо за което България трябва да направи така че Европа да обърне внимание. Уви, не го виждаме да се случва. Евроатлантическите ни партии побързаха да махнат ветото над Македония, защото ясно е - тя трябва да влезе в евроатлантическите структури час по-скоро, за да ограничи евентуално руско влияние в региона на Западните Балкани. Това е голямата геополитическа и стратегическа цел на Запада. И тук българските национални интереси по отношение на Македония са без значение за него. Русофобията е по-важна и докато тя е официална религия в Европа, нашите интереси по отношение на Македония няма да бъдат защитени. А те са ясни- да се изчисти речта на омразата, да се спре тормоза над българите в Македония, да се спре с кражбата на история и ако македонците искат да бъдат европейци то нека спазват всички демократични правила! Не може българофобска държава да влиза в Европа. Разбира се, в исторически план Македония е част от България, част от нашия български народ или както се казва- това е един народ в две държави днес. Добре, България първа призна Македония за самостоятелна и независима държава след рухването на Берлинската стена и е помагала на своята съседка през тези 33 години. Но независимата държава Северна Македония не може да съществува за сметка на българската история и на кражбата на българското историческо минало. Раната Македония е дълбока и тук причините и факторите са много и няма място точно сега в тази статия да бъдат разгледани. Но така или иначе се вижда че и българският национален интерес по отношение на Северна Македония е незащитен. Не успяхме да го направим, така както го направиха гърците например.

А по отношение на еврозоната-
експерти от екрана ни уверяват че свикването на референдум за еврото било популизъм. Как така простият народ ще се произнася за толкова сложен икономически въпрос като еврозоната!? Казват че референдумът бил довел на власт и Хитлер, но забравят за Швейцария- държавата на референдумите и за спецификите на референдумната демокрация там. Такава е концепцията за демокрацията днес - само красив етикет, зад който властва олигархията. Това не е демокрация, а корпоратокрация и клептокрация. Не само нашата българска, но и световна финансова задкулисна олигархия, която иска да ни управлява чрез еднополюсно глобално неолиберално управление. И затова разбира се, се използват демократични средства- медийни и пропагандни, НПО, фондации и разни там експерти, които ни учат как е правилно да живеем и как е правилно да мислим. Демократично е да имаме джендър идеология и ен на брой полове.Демократично е да въвеждаме закони чрез които чужди фондации и НПО могат да отнемат нашите деца и да пишат нашите учебници. Демократично е да слушаме това което ни казват от Брюксел/ Вашингтон, без много много да се опитваме да мислим. И така нека да влезем в еврозоната, защото това е част от нашата "евроатлантическа ценност". Какво казва обаче бащата на Валутният борд Стив Ханке по този въпрос
"Българските власти отново повдигнаха въпроса за подготовката на страната за влизането й в еврозоната. Това не трябва да се случва. На България й трябва валутен борд и дисциплина. Ако влезете в еврозоната, вие ще изгубите всяка дисциплина и се страхувам, че ще започнете да вървите по посоката на Гърция, защото ще имате големи фискални проблеми”.
Е, аз упражних своето право на референдумна демокрация и се подписах за референдум за еврото. Защото лично смятам че е добре да запазим българския лев.
Много често анализатори правят аналогия между случващото се в Северна Македония и българофобията там със случилото се в Украйна. Етническото инженерство е отдавнашен прийом на политиката "разделяй и владей" и приумица на тинк -танковете на геополитически световни играчи.
Паралелите между Северна Македония Украйна са напълно основателни. Много лесно се изгражда една русофобска Украйна,така както много лесно се изгражда една българофобска Македония. И винаги зад кулисите стоят сенките на големите геополитически играчи. Затова трябва да се запитаме чий е този свят в главите ни !?
Кой краде от живота ни?
Приватизацията открадна 57 милиарда долара от българският народ, защото държавни активи, предприятия, заводи от соц-индустрията за 60 милиарда бяха приватизирани от тях само 3 млрд. долара влязоха в държавната хазна!Но наказани и виновни няма!
Така могат да приватизират и откраднат и нашите мисли и нашите чувства и нашата история. Много лесно се случва- чрез пропагандни, медийни похвати,чрез системата на образованието и т.н.
Така че сега се опитват да приватизират и мислите ни. И тук се сещам за думите на Декарт, "мисля, следователно съществувам". Е поне ни остава да мислим, докато още можем, че и това вече ще ни забранят...
Защото вече политиката цензурира и изкуството и културата и спорта.
Цензурира се всяко мнение противоречащо на официалната русофобска реторика и пропаганда. Прави се мониторинг на начина на отразяване на войната в Украйна.
Заради войната в Украйна се забраняват руски телевизии, забранява се изучаването на Толстой и Достоевски. Забранява се слушането на Чайковски. Забранява се участието на руснаци в спортни, културни и музикални събития.Цензурата по време на комунизма просто бледнее!
Европа се връща в някакво свое ново Средновековие. Отново гори книги, яде насекоми и улични котки.Да, котки! Медиите ни съобщават че промени в общото европейско законодателство разрешават добавянето на котки и части от котки в храните на територията на ЕС с цел да открият евтин протеин с който да намалят разходите си за храна.
И така Европа въведе санкции срещу Русия, с които заби нож в собственият си гръб, и сега пести като ще си похапва улични котки и насекоми!
Въвежда ен на брой полове и джендър идеология. Участва във въоръжаването на европейска държава за да унищожи друга. Играе ролята на отвъд океански троянски кон и се представя като част от новият неолиберален глобален англосаксански световен ред.
Ако в голямата демокрация САЩ или в Европа кажеш че бракът е свещен съюз между мъж и жена, могат и да те цензурират, защото ще обидиш чувствата на хората с нетрадиционна сексуална нагласа. А ако слушаш руска музика или се опиташ да разсъждаваш малко повечко за причините за войната на Русия в Украйна, ще те цензурират и ще ти кажат че си путинофил, платена опорка на Кремъл и че разпространяваш опасна русофилска идеология!
И тук мисълта на Фьодор Достоевски е много подходяща и сякаш описва днешната ни реалност: "Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще им бъде забранено да мислят за да не обидят идиотите".

Категория: