ИЗБИРАМЕ МЕЖДУ ВОЙНАТА И МИРА

ИЗБИРАМЕ МЕЖДУ ВОЙНАТА И МИРА

Камелия Базова

На предизборна среща с председателя на БСП Корнелия Нинова със социалисти от Надежда попитах другарката Нинова за действията на столетницата по повод приетата от България декларация на НАТО на парламентарната асамблея на Алианса в София, на която българското служебно правителство подкрепи с даденото оръжие за Украйна да се удря по руска територия.

Този въпрос мен лично много ме тревожи като майка на малко дете и като социално ангажиран човек .

Другарката Нинова отговори, че БСП не само е против тази безумна декларация, но и ще поиска свикането на извънредно заседание на парламента с което да се реши, че България няма да изпраща български войски в Украйна и няма да позволи с българско оръжие да се удрят руски територии .

И ето че, БСП удържа на думата си и поиска свикване на извънредно заседание на парламента с тези две точки в дневния ред.

Но председателят на Народното събрание отказа да включи тези две точки на Българската социалистическа партия в дневния ред .
Извънредно заседание ще има, но по други теми.

БСП заяви, че в знак на протест ще бойкотира заседанието на парламента.

Нека напомним, че ръководителят на ДНР съобщи, че за 10 години са избити 239 руски деца в Донбас, а други 887 са ранени.
Не случайно я има и "Алеята на ангелите" в памет на убитите руски деца от ВСУ- от 2014г. когато се извърши режисираната от отвъдокеанския демократичен стожер цветна революция в Киев до началото на руската СВО през февруари 2022 г .

Да напомним и че за осем месеца в Газа са избити 15 000 дечица!

Но нито една национална медия не говори за това!

Да напомним и че в Унгария днес се събират на Поход за мир над 1 милион унгарци.

В България са били проведени много Походи за мир в много български градове, но без никакво медийно отразяване или с оскъдно такова.

Разбираме в същото време, че служебният министър на отбраната заявява, че
"Украйна може да прави каквото си иска с предоставеното й българско оръжие"!

Това е Национална безотговорност!
Нещо повече - това е предателство на българските национални интереси, а те са мирна България в мирна Европа!

Военолюбците рискуват нашата Национална сигурност и изправят българският народ и българката държава пред огромен риск.

Сега когато светът е настръхнал и когато прави своята крачка към не дай Боже Трета световна война!

Дрънкането на оръжия, включително и ядрени започна.
Русия е поискала от делегацията на САЩ в ООН да разкрие плановете си за разполагане на ядрени оръжия в Азиатско-тихоокеанския регион в отговор на нарастващата китайска милитаризация.
Москва заяви,че може да предприеме стъпки в ядреното възпиране, ако Вашингтон разположи ракети в Европа и Азия, пише БТА.

А войната в Украйна Западат иска да я продължи и е видно, че тя е прокси -война с цената на хиляди загинали и от двете страни на конфликта!

Експертът и анализатор Боян Чуков пише, че за да се определи точното местоположение на западните оръжия, които ще удрят по руски територии се използва космическо разузнаване и целеполагането не се прави от украинците, а от западните държави, които предоставят въоръжение.

Според Чуков се оказва натиск върху Русия с цел Путин да употреби тактическо ядрено оръжие и то преди срещата в Швейцария на която Русия и Китай не присъстват.

Целта на това изостряне на напрежението е глобалният Юг който е с Русия да се обедини и да застане на страната на САЩ.
И тогава американците няма да са първата държава използвала атомно оръжие .

Според Боян Чуков Украйна е била планирана като ракетна площадка на НАТО срещу Русия .

И за съжаление в прокси- войната си срещу Москва сега се опитват да вкарат и Източна Европа и в частност България.

Тези думи не се нуждаят от коментар, защото анализите на тези експерти, които няма да чуем по националните медии се потвърждават от събитията и фактите, които се случват около нас.

Защо България като славянска и братска държава и на Киев и на Москва вместо да е домакин на натовска среща, която е на крачка да разпали Трета световна война и не дай Боже ядрен Армагедон, не стана домакин на мирни преговори между Русия и Украйна, каквато роля се опитаха да играят натовска Турция и европейска и натовска Унгария?!

Тази безотговорна позиция на българските управляващи е под всякаква критика.

Затова внимавайте за кого ще дадете гласа си.

И аз съм съгласна с тези политици, които казват че тези избори са изборите за мира или за войната!

Аз избирам мира, защото имам малко дете и искам то да расте в мирна България и в мирна Европа, която за съжаление се милитаризира и е готова да воюва с Русия, забравяйки че бе създадена като проект на Мира след Втората световна война.

Искам моята Европа в която сме една от най-старите цивилизации да не се превръща в провинция на САЩ и във фронтово поле на отвъд океанските геополитически игрички.

Не Путин е страшилището за Стария континент и за света.

Страшилище е милитаристичната военолюбива политика на Запада, който дразни руската мечка и вместо да говори за мирни преговори разпалва пожара.

И в същото време урежда мирни прегори в Швейцария , но без участието на Русия на тях .

Това е блъф.
Това е подигравка .
Това е Картагенски мир!

Това е грозно и се вижда от всички нормални хора и континенти по света.

Така, че мислете преди да дадете гласа си!

Мислете за бъдещето на държавата си и на децата си!

Мислете и за бъдещето на държавата си във всяка една област- икономика, енергетика, култура, външна политика и така нататък.

Дали искаме зелена енергия, която ще унищожава въглищни централи и земеделие ?

Дали искаме завършване на проекта АЕЦ Белене, чиито ядрени реактори подаряваме на Украйна или искаме нови ядрени мощности с американски реактори и американско гориво, което ще ни струва 25-30 милиарда долара -много по-скъпо от завършването на Белене?

Защо в Скопие продължават с антибългарската реторика и антибългарски действия, при положение, че ние вдигнахме ветото?

Защо Столична община забранява издигането на паметника на Стефан Данаилов пред Народния театър, в който се готвят да представят антибългарска пиеса осмиваща българската армия и българите!?

Трябва да мислим много преди да пуснем бюлетината и да не отиваме за гъби по избори, че ще получим още от същото и после пак ще се редим на опашка пред урните!

Категория: