ИЗБИРАМ МИРА И ПРОСПЕРИТЕТА

ИЗБИРАМ МИРА И ПРОСПЕРИТЕТА

Камелия Базова

Москва заяви, че ще третира самолетите f-16 доставени на Украйна като сигнал за действие в ядрената сфера и че ако Русия бъде нападната ще действа според обстановката, включително и с ядрено оръжие .

И сега следва интересното .

България, знаем гласува декларация на НАТО, която призовава държавите -членки да позволят предоставането на Украйна западно оръжие да се използва за удари върху цели на руска територия.
Като решението ще бъде на отделните държави- членки, а не на Алианса като цяло .

Някои натовски членки вече позволиха тяхното оръжие да бъде използвано за удар върху руски територии, вкл. и САЩ позволи това, макар и с малки ограничения.

Българският служебен военен министър заяви, че Украйна може да използва както намери за добре предоставеното й българско оръжие.

Нашите храбри евроатлантици са спокойни, че член 5-ти ни пази и се бият в гърдите, че са сигурен и надежден натовски съюзник.

Ура, обаче трябва да знаят, че според НАТО Европа разполага с едва 5% от ПВО необходимо за защита на източния фланг.

Оказва се, че Русия побеждава на фронта "със своите чипове от перални" и Западът уплашен от напредъка взе да подготвя кървава сватба с Третата световна война.

Пентагонът обяви търг за закупуване на руска военна литература.
В Европа се заговори за въвеждане на всеобща военна служба за всички държави -членки.

Москва може би изчаква какво ще се случи на предстоящите президентски избори в САЩ и за европарламент.

Що се отнася до усилията за мир , то опитът за такъв в Швейцария е пълна бутафория и крачка към картагенски мир, към замразяване на конфликта при условията на Запада и Украйна без да се отчитат реалните постижения на фронта и без участието на Русия.
Защото Зеленски, чийто мандат изтече, подписа Указ с който се забраняват мирни преговори с Москва , каквито имаше още от началото на конфликта, но бяха спрени от Запада за да използва Киев като свое прокси.

В същото време НАТО/САЩ/ЕС ни казват на нас българите, че
" Русия ни диша във врата" и всеки момент може да ни нападне. Затова трябва да подкрепяме Киев до край ( до последният украинец или източноевропеец) с оръжие и с възможността да се защити като удря по руска територия.
Само това е било начина да запазим мира и сигурността в Европа!

Ти да видиш, каква желязна логика!?

А нормалната логика, която и децата виждат е, че ако искаш да спреш една война то спираш да въоръжаваш единият от противниците и не предлагаш оръжията, които даваш на единият противник да удря с тях по другия.
Това е елементарно и просто, само че такава нормална логика не важи за Запада.
Там важи логиката на войната прикрита за благозвучие с" Фонд за мир" от който се финансира оръжие за Украйна от откраднатите руски пари!

А санкциите срещу Русия удрят върху Европа- все по -очевидно е това!
Спадът на европейската икономика и на индустриалното производство на Европа е с двуцифрено число.

И печелят военно- промишлените комплекси ,защото войната е и много добър бизнес.
И никакво значение няма колко хора умират в нея.
Ако България иска да спре тази касапница и смъртта на славянски наши братя и от двете страни на конфликта, то трябва да вземе неутрална позиция.

Истински Мир може да има само тогава когато се гарантират предложените и от Минските споразумения условия за автономия на Донецка и Луганска области, които са населени с руснаци, от които от 10-20 хиляди бяха избити в периода 2014-2022г. от ВСУ и
ако Киев признае своя неутрален статут, какъвто имаше до преди организираната от САЩ цветна революция там през 2014 г.

Да напомним думите на Стивън Браян -бивш американски заместник-министър на отбраната, който казва , че" флиртът на НАТО с голямата война е много опасен и че тази опасност я съзират много сериозни американски и европейски анализатори".

А сенатор Ванс, казва, че" Байдън върви упорито към Трета световна война и че никой в Америка по времето на Студената война не си е помислил да удари по руска територия, дори и чрез прокси".

И на фона на всичко написано до тук да споменем, че Народното събрание не пожела да включи точките поискани от БСП на извънредното си заседание, че няма да позволи България да даде зелена светлина за използване на оръжията предоставени на Украйна срещу руски територии и че български войски няма да отидат в Киев.

Защото явно мирът не е приоритет за нашите евроатлантици.

Нашите партии кичещи се с брошката на евроатлантизма, превърнат в изтъркано клише от тях самите, трябва да знаят пред какъв риск изправят и България и Европа, от която сме част.

Защото репликата, че НАТО ще ни пази с член 5 е абсурдна.
Възпиращият фактор не е чл. 5 на НАТО, а опасността от употреба на тактическо и най-вече стратегическо ядрено оръжие, след което едва ли ще има човечество!

И ние българите трябва да се пазим сами с мъдра, неутрална и балансирана външна политика .

И да не допуснем да бъдем пушечно месо или полигон за нечии чужди геополитически интереси.

Но уви, посрещаме
поредната национална катастрофа, която и без друго вече е постигната през тези 35 години преход.

Доверието като цяло в политическите партии и в политическата система на България бележи рязък спад през последните години и все по-малко хора решават да отидат до урните.

Връзката между политици и народ е скъсана.

Защото политиците забравиха, че думата "министър" означава служител.
Забравиха, че националният нихилизъм и изтриването на памет и история е най-прекият път към унищожението на една нация.
Че корупцията изяжда от бъдещето на всеки един българин.

В интерес на страната е да се управлява от национално отговорни и почтени политици!

В интерес на страната е българските национални богатства, като злато, като подземни богатства да останат за България, а не да се добиват и изнасят от чужди фирми навън.

Българското земеделие трябва да бъде развивано така, че да осигури хранителния сувенитет на страната.
А сега 70 процента от храните- месо, плодове, зеленчуци са внос.

Същото се отнася и за енергетиката.

Не може от износител на електрическа енергия да се превръщаме във вносител.

А зелената сделка на практика води до закриване на тецове и нови милиарди за нови проекти от които ще печелят олигарсите и ще се унищожават плодородни земи.

Развиват се у нас опасни проекти свързани със соларни системи, изгаряне на европейски боклук, кариери за инертни материали, раздаване на концесии за добив на суровини с отровни химикали или взрив, хранилище за пестициди, а сега и за ядрени отпадъци, защото американското ядрено гориво което си внедрихме в. 5 -ти блок на АЕЦ "Козлодуй "произвежда ядрени отпадъци, които няма да се транспортират в Америка, както до скоро Русия си ги взимаше, а ще останат тук в България .

И къде ще бъдат заровени е големият въпрос?

А АЕЦ "Козлодуй" престъпният и лош социализъм го построи.

Но тогава България имаше най-модерно развито земеделие и изхранваше не само своето население, но и изнасяше навън.

Беше една от най-развитите аграрни и индустриални държави в Европа.

Наричаха я "Япония на Балканите" заради производството на микроелектроника и компютри.

Статистиката сочи, че в края на 70-те години на 20-ти век България е била четвърта в Европа по брутен вътрешен продукт, като само Германия, Франция и Италия са били преди нас.

А сега къде сме?

Най-големият проблем е липсата на визия и на експертен потенциал сред политиците ни.
В резултат на това родината ни изостава в своето развитие от всички европейски държави, включително и от Румъния .

Един малък пример.

От банковият сектор у нас според проф. Александър Томов за една година изтичат 5-7 милиарда евро- напълно законно, което е два пъти повече отколкото получаваме от Европейския съюз. Следователно нашите пари в банките отиват за да финансират чужди държави и чужди фирми. Българските банки не работят за да стимулират българския бизнес.
България не използва своите подготвени хора, не дава шанс на експертния потенциал, който да бъде използван в управлението на страната.

Наблюдаваме политически зависимости на бизнеса и разчитане само и единствено на еврофондовете, без политиците да се опитват да развиват и друг вид инвестиции -и публични и частни .
Избират се политически партии , които паразитират върху богатствата на страната, а не ги развиват.

България трябва да се развива възходящо, да се спре упадъкът!

Време е за национално отговорни политици и държавници, а не за едномандатници!

Време е за Национална стратегия за развитието на България за следващите 20, 30 години напред!

Аз лично направих своя избор за 9 юни и той е 133 годишната най-стара партия в България, съчетала и лявото и патриотизма.

Но всеки има своето право на избор.

Но четете платформите на партиите, оценявайте ги не само по думите, но и по делата и мислете за бъдещето на държавата, на децата си!

И не е вярно, че от нас нищо не зависи!

Така ни карат да мислим, защото ниската избирателна активност възпроизвежда почти същият резултат от който сме недоволни и увеличавам тежестта на ала-балата с гласовете ни!

Ние сме на ход!

Да пребъде България!

Категория: