ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , РУСИЯ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , РУСИЯ!

Камелия Базова

На 12 юни през 1990 г. депутатите на Руската федерация приемат Декларация за суверенитет на Русия. На същата дата през 1991 г. се провеждат първите избори за президент. С указ на Елцин от 1994 г. 12 юни е обявен за Ден на държавния суверенитет национален празник на Русия.

Съветския съюз, разпаднал се през 1991 година, когато с декларация на Върховния съвет на СССР се признава независимостта на съюзните републики и се създава ОНД (Общността на независимите държави) .На 26 декември 1991 година вечерта в 19:32 знамето на СССР на Кремъл е свалено и е издигнато дореволюционното знаме на Русия. Първи президент на Русия става Борис Елцин.

Да се върнем малко по- назад в историята и да отбележим, че през 1920 година са подписани договори за единство между Русия и Украйна, а през 1921 г. между Русия и Беларус и след това и с кавказките републики. Според договорите Руската федеративна социалистическа република получава правото да представлява всички останали републики в международен план и да подписва дипломатически документи от тяхно име. Също така 7 от най-важните министерства стават централизирани за целия съюз. Интересен факт е ,че Ленин е искал да превърне Съветския съюз в една единна държава на всички социалистически страни от целия свят- Световна социалистическа съветска република, но планът на Сталин надделява, а именно СССР да бъде централизирана държава, която на практика възражда Руската империя под червеното знаме. Съветският съюз се превръща в една Световна велика сила.

Възхваляван и отричан, социалистическият период е епоха на" тирани, убийци и комунистически сатрапи", както пише в учебниците, но и време на Възход, на икономически и социален Подем, както не пише в учебниците!
Да не забравяме, че социализмът у нас бе прескачащ векове метод на индустриализация и модернизация на страната ,която превърна България в една от 30-те най-развити държави в света ,а сега за съжаление, сме сред първите, само че отзад напред!

Но историята никога не може да бъде само бяла или само черна!

Затова още малко известни факти - Тодор Живков не открива, а закрива лагерите у нас.

Защо в учебниците не пише, че лагери е имало и по време на "демократичния режим" преди 1944-та и това са лагерите "Гонда вода" "Свети Никола" и др.
Защо не се описани там жертвите на Белия терор, безжалостно разстреляните шест дечица -ястребинчета, обезглавените момченца Васил и Сава Кокарешкови, отрязаните партизански глави?!

Лагерите са измислени не от Хитлер и Сталин,а от цивилизованите англичани по време на Англо-Бурската война.

За съжаление престъпления извършват и демократичните страни- да си спомним за робството, неоколониализма и колониализма, за расизма. Да си спомним за натовските бомби над Югославия през 1999 г. в противоречие на устава на ООН и със забранени от международни конвенции касетъчни бомби с обеднен уран, в което загиват 6000 човека ,между които и 2000 деца и всичко това в името на "демокрацията и свободата ". Ноам Чомски пише в книгите си, че след Втората световна война, във войни водени от Запада на други континенти загиват около 50 милиона души! Така че историята, независимо дали е описана обективно от учебниците или не, е нещо което се е случило на практика и тя е цветна, многоаспектна, многопластова. Всъщност интересно е, че терминът "студена война" е въведен от британският писател Джордж Оруел който пише есе, публикувано през 1945 година "Ти и атомната бомба " в което прогнозира, че светът ще живее в една перманентна постоянна студена война, имайки предвид идеологическото противопоставяне между двата блока. От Ялта до Малта и след Ялта и след Малта студената война продължава- това идеологическо противопоставяне между двата геополитически мастодонта на планетата САЩ и Русия продължава и днес чрез прокси войни на САЩ/ЕС/ ЗАПАДЪТ срещу Русия в Украйна .

Най-голямата държава в света я има на политическата карта, но какво да кажем за САЩ ?

Тук най-добре говори не кой да е , а американският изследовател Джон Пъркинс. Всъщност той е служител на международни финансови институции наричани от него "икономически горили". В книгата си "Тайната история на американската империя" той пише че след Втората световна война се появява една нова империя- най-могъщата на света, която никога не е била отбелязана на политическата карта, но тя е била създавана тайно и подмолно от американските корпорации в тясно сътрудничество с международните финансови институции и с активната помощ на американските политици. Пъркинс пише, че тази американска империя се ръководи не от самодържец ,а от едно колективно тяло- корпоратокрацията, днешният аналог на олигархията. В тази империя ,казва американският изследовател ,властва корупцията, себичността и алчността и съответно предаващи се на всеки, който попада в нейните лапи .Днес това задкулисно формирование наречено още "дълбоката държава", за което повечето американци дори не подозират, поражда все по-остри антиамерикански реакции в световен мащаб. Според американският изследовател Джон Пъркинс ,американците могат да се измъкнат от тази катастрофална ситуация само ако се завърнат към Демократичните идеали на бащите- основателите на своята нация .Всъщност проблемът на днешния свят е, че тези идеали- демокрацията и свободата на словото,за съжаление се оказват просто теоретични понятия от учебниците, но на практика те се превръщат в илюзия . Всъщност Джон е работил като финансов експерт и консултант в редица корпорации и познава отвътре," от кухнята ", така да се каже истинската история на американската империя .

А Джим Марс в своята книга "Възходът на Четвъртият райх" пише , че:

" Въпреки, че американците помогнаха за разгромяването на нацистите през Втората световна война те не са успяли докрай, защото в края на войната най-висшите и нацисти заедно с техните млади и фанатизирани протежата използваха плячката от Европа за да създадат корпоративни компании на предна линия в много страни, включително и в САЩ .
Те използваха откраднатото богатство.
Мъже с нацистки произход и манталитет подготвиха пътя си към корпоративна Америка бавно изкупувайки и консолидирайки компании в гигантски многонационални конгломерати .
Хиляди и други нацисти дойдоха в САЩ в рамките на класифицирани програми като проектът "Кламер ".

Те донесоха със себе си върховна оръжейна технология , която подпомогна спечелването на космическата надпревара, но донесоха и коварната си нацистка философия в нашите граници .
Тази идеология основана на авторитарния принцип че "целта оправдава средствата" включително чрез непровокирани агресивни войни и орязване на индивидуалните свободи е завладяла в желязна хватка земята на свободните и дома на смелите ".

Край на цитата.

Сблъсъкът между тази невидима на картата американска империя и Русия продължава и днес .

Да видим как ще се развият нещата.

Това което мисля е ,че ние българите трябва да бъдем неутрални в този сблъсък ,въпреки че геополитическата ни ориентация ни насочва срещу Русия .
Ние не можем и не бива да заставаме срещу своите славянски православни братя и освободители, за да обслужваме чужди геополитически интереси!
България не бива да се превръща в плацдарм на натовски войски и оръжия и в пушечно месо !

А както знаем на война първа жертва е истината. Русофобската пропаганда стига до там, че в една своя реч Урсула фон дер Лайен намекна, че атомните бомби над Хирошима и Наказаки са хвърлени от руснаци ,а не от американците .

А знаете ли че нови поколения японци растат с фалшивата новина ,че атомните бомби над техните градове са хвърляни именно от Русия , а не от САЩ!?

Знаете ли, че западни студенти по политология не са и чували за приноса на Червената армия за разгрома на Хитлер и смятат, че нацистите са били победени само благодарение на Запада!?

Ето как се промиват мозъци и съзнание.

По същият начин по който искат да промият и българското съзнание и да изкривят българската историческа памет чрез разрушаване на антифашистки паметници, чрез изтриване на Трети март, чрез преиначаване на историята в учебниците на нашите деца.

Дебългаризацията е в ход и то не е от вчера и днес, а от 35 години насам.

Изкривяването на факти и преиначаването на история протича и в контекста на войната в Украйна .

Всички добре осведомени и трезво мислещи хора много добре знаят как започна този конфликт. Много добре знаят за цветната революция организирана от САЩ в Киев през 2014, за избиването на руснаците Донбас.

Затова че Украйна е полигон на американските геополитически авантюри за което писа още Бжежински, че "Украйна, е средство за дестабилизация на Русия ".

Всички знаем за американските и западни планове за разпарчетосване на Русия- най-голямата държава в света и най-богата на ресурси, на отделни държавици и това са известни англосаксонски геополитици и теоретици.

Всички виждаме, че тези планове са в ход. Защото една продължителна война в Украйна ще я превърна в европейския Афганистан и би изтощила Русия , и би наложила промяна в управлението на Русия и свалянето на Путин- такива са американските планове.

И ако Европа и САЩ се грижеха за Украйна и им пукаше за украинските животи безмилостно хвърляни на фронта, те щяха да работят за истински Мир, но не такъв бутафорен без участието на Русия.

Нямаше да провалят мирните преговори между Русия и Украйна в началото на конфликта.
Нямаше да карат Зеленски да издава указ, който забранява мирни преговори с Москва.

Нямаше да наливат непрекъснато на Киев оръжие и да позволят да удря с него по руска територия .

И за децата вече е ясно че това е прокси война на САЩ и Запада срещу Русия в която жертва е Украйна, а и Европа.

Защото целта е Русия и Европа да бъдат разделени- икономически ,геополитически.

И да се да настанят САЩ , които вече го правят-
американски ресурси, капитали в ЕС и в Украйна.

Ясно е като две и две, че Европа се превръща в Троянски кон на САЩ.

Вместо да запазва своята стратегия за зона на Мира, за каквато беше създадена преди 70 години след Втората световна война, тя се превръща в плацдарм на американската геостратегия.

И нашите евроатлантически храбри ястреби марионетно им пригласят .

И виждаме сега се на изборите за европарламент европейците избраха партии, които са срещу конфронтацията с Русия и за мир в Украйна.

Знаете ли, че по времето на комунизма в България не е имало съветски военни бази?!

А днес американски военни бази ни пазят от "лошата Русия"?

Чий режим е по-зависимо отвън?

Да напомним също така че тази "бензиностанция с ракети "днес е четвъртата сила в света по Брутен вътрешен продукт и е с най-опитната армия, чието тактическо и стратегическо ядрено оръжие е истинската възпираща сила, а не член 5 ти на НАТО !?

Да напомним и, че натовска Турция изяви желание да се присъедини към БРИКС.

А знаете ли, че съветската империя е единствената в света в която перифериите стават по-богати дори и от центъра и това го признават американски социални учени?

И завършвам с думите на американския социален учен Ноам Чомски, който казва, че :

"За демокрациите медиите са това, което са сопата и тоягата за тоталитарните режими".

А Георги Марков в едно свое писмо пише, че комунистическата и западна пропаганда не се различават съществено и че и на двете служат журналисти и политици, които се ориентират спрямо интересите си по посоката на духащия вятър, за да могат да получат привилегии слугувайки на силните на деня.

Историята има коварният навик да се повтаря, нали?

Категория: