НУЖЕН НИ Е РАЗУМ, А НЕ ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ

НУЖЕН НИ Е РАЗУМ, А НЕ ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ

Камелия Базова

БСП внесе предложение в парламента българските оръжия предоставени на Украйна да не се използват за удари върху руска територия и да не се изпращат български войници в конфликта.

Знаете за срещата на НАТО в София на която България гласува декларация с която се съгласява предоставеното на Украйна оръжие да бъде използвано срещу Русия.

След ударите върху Севастопол дано евроатлантическият ни елит осъзнае безумността на подобно решение и се съгласи с национално отговорното действие на БСП и да забрани използването на български оръжия срещу руска територия!

Севастопол беше ударен от американски ракети предоставени на Украйна и то не върху военни обекти, е върху плаж с мирни хора .
Мишена бяха цивилни руснаци и жертви сред тях са и руски деца.

Това нашите медии едва ли го отбелязват.

Но нека да направим кратък обзор на реакциите по света.

В отговор на тези удари срещу цивилни в Севастопол Русия извика американския посланик.

Тръмп каза, че Байдън е провокирал Русия да нападне Украйна с настояването си Украйна да влезе в НАТО .

Тук ще добавим , че САЩ провокираха Русия да нападне Украйна и с организираната от тях цветна революция в Киев през 2014 г. след което последва геноцидът над руснаците в Донбас.
А сключването на споразумение за военна помощ между Москва и Северна Корея стана след като американски ядрени самолетоносачи пристигнаха в района на Южна Корея и след като Западът разреши предоставените от него на Киев оръжия да се използват срещу руска територия..

Нека сега да си припомним и думите не на някой руснак, а на американецът полковник Макгрегър, който казва, че американската хегемония приключва и че вместо САЩ да изолират Русия, то Вашингтон са самоизолира .

Макгрегър казва, че Украйна има нужда не от повече оръжия, а от мир и хуманитарна помощ. Американския бивш военен казва, че в Европа авторитарният глобализъм се представя за либерална демокрация .

А е видно от всички трезво мислещи хора ,че Европа икономически се самоубива и рухва с безумната си русофобска политика и санкции, които удрят като бумеранг върху Европейския съюз и върху обикновените европейски граждани.

А Тони Шафер - бивш офицер от американското разузнаване казва, че цяло поколение от украинското мъжко население загива по фронтовете заради налудничавата идея на американските неолиберали да свалят Путин използвайки Бандера.

Този американски бивш военен казва:

"Ние не можем да победим Русия на бойното поле. Зеленски действа в ущърб на интересите на своя украински народ".

Тони Шафер обелязва, че НАТО води провокационна политика без никаква причина и дразни руската мечка и че Западът се надява чрез Украйна да се отърве от Русия и Путин, но това е невъзможно .

В същото време патриотични лидери от Западна Европа настояват техните държави да излязат от НАТО, който води света уверено към Трета световна война заради американските стремежи да използват Украйна като прокси във войната си срещу Русия.

Имайки предвид всичко това е редно българските ни храбри евроатлантици вместо да заявяват, че трябва да направят правителство иначе ще подарят в България на Путин, да седнат и да направят правителство, но не за да не подаряват България на Путин, а за да не разрушат България. А България се разрушава от неразумни политици неспособни да управляват и да съставят стабилно управление и губещи доверието на избирателите си заради липсата на национално отговорни действия и във външно-политически и във вътрешно-политически аспект .

Тази пропаганда теза "да не подарим България на Путин" е толкова смешна и прозрачна, че и децата даже й се смеят когато я чуят от екраните на казионните ни медии.

Нашите храбри евроатлантици от последния ден да седнат и да се замислят каква трябва да е политиката на нашата страна, а не със сектантска евроатлантическа преданност да повтарят като папагали заповедите на Вашингтон и Брюксел .

Защото членството ни в НАТО и Европейския съюз не определя на 100% нашата външна политика .

Ето сега някои европейски държави вкл. и Австрия казват, че не могат да се откажат на 100% от руската газ в отговор на поредният пакет антируски санкции на Европейския съюз.

А руската газ минава през земята ни, а ние в същото време внасяме пак руска газ, но чрез посредници от трети страни за по-скъпо.

В същото време ще рушим нашата енергетика чрез безумната зелена сделка от която ще печелят олигарси и ще се унищожават плодородни български земи.

И пак в същото време купуваме ток от Сърбия, която го произвежда с нашите български въглища, защото сърбите не плащат такси за въглеродни емисии.

Българската политика и външна и вътрешна обрича България на гибел заради неолибералните евроатлантически наши марионетни политици.

Къде е това мъдро и национално отговорно-политическо мислене ?

Вижте как натовска Турция балансира между Изтока и Запада за да играе в полза на своите турски интереси.

Вижте как Унгария бидейки член на НАТО и Европейски съюз се противопоставя на тези безумни политики, които могат да я превърнат в мишена и Орбан е срещу оръжието за Украйна и за мирни преговори и продължава да си внася руската газ.

А българинът е разделен -една част от него гледа на Изток, а друга на Запад .

Разделяме се на русофили и русофоби, забравяйки че трябва да бъдем първо и преди всичко българофили!

И да, да си евроатлантик и българофил не е едно и също в този геополитически момент.

И да, геополитическият момент сега е такъв, че американската гео политика ни обрича на гибел и в ролята на сухи съчки, които да изгорят първи и че ние не трябва да я следваме сляпо, защото това означава катастрофа за България.

Безспорно е, че ние трябва да бъдем неутрални в тази война и да искаме Мир, а не да даваме оръжие на Киев.

И България трябваше да бъде площадка за мирни преговори между Русия и Украйна
,
ако бяхме мъдри защото сме славянски братя и на Москва и на Киев.

И да, изисква се смелост за подобна балансирана и мъдра политика имайки предвид съдбата на Фицо.

Но бъдещото принадлежи на смелите!

На българският политически елит му липсва самостоятелно и национално отговорно мислене.

Български евроатлантици, замислете си и поне приемете предложението на БСП и на други патриотични и национално отгооворни партии в парламента, колкото и да са малко на брой !

Спрете да изпращате оръжие на Украйна и гарантирайте, че това оръжие няма да се използва срещу Русия и няма нашите бащи и синове да гинат на украинския фронт за чужди интереси.

Защото Третата световна война чука на вратата.

Русия дипломатично и мъдро изчаква да види какво ще стане на изборите в САЩ.
Дай Боже да победи Тръмп, защото ако е Байдън строящото зад него американското задкулисие на дълбоката държава ще продължава да управлява и Третата световна ядрена война ще стане неизбежна, а след нея няма да има Четвърта, защото и човечество няма да има!

И българските наши храбри евроатлантически политици трябва да се запитват искат ли това да се случи!?

Категория: