ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!

ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!

автор:Камелия Базова

Благодаря на фейсбук, че ограничи акаунта ми и трие статиите ми!

България надявам се се събуди след като чу едни записи.
И да, записи през тези 33 години преход имаше много- всякакви записи. И миналата година и изтекоха едни записи, уж случайно от заседание на ДБ по време на преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат на БСП, след което ИТН се оттеглиха. Но тези записи, които от няколко дни слуша всеки у нас не са поредното "чудо за три дни".
Ако имаме инстинкт за национално само съхранение тези записи трябва наистина да ни стреснат и да не позволяваме прозореца на Овертон да се отвори за да замаже случая с реплики от сорта
"Ей, какво пък толкова е станало, ами то така се прави политика, всичко е сделки и маркетинг и интереси!И за какво ни е суверенитет като сме член на НАТО и ЕС! Важно е да знаем как да се продадем и да сме, как беше-win-win!"

Защото тези записи са много тревожни и разкриват опасни неща. Разкриват скрития образ на младите, умните и красивите, на тези които събраха надеждите, на новите спасители. Оказа се че тяхното спасение не е промяна, а подмяна.
Оказа се че всички приказки за честност и морал в политиката, за борбата срещу моделът ГЕРБ са "ала-бала".
Оказа се че цената за стабилността и най-сетне редовен кабинет е твърде висока. Че това е, както казва столетницата "коалиция на омертата и на имунитетите" и най-страшното- коалицията, която ще изхвърли националният суверенитет в коша за боклук, която ще се бори срещу руското влияние в България, но ще назначава хора в службите грижещи се за националната сигурност след консултация в западните посолствата, научаваме от записите.
Хора,осъзнайте се!
Та това е страшно!
И веднага се намериха и критици на незрялата ни и инфантилна демокрация. Привърженици на умните и красивите сигурно не са слушали записите и се събраха на протест пред Президентството, защото Президентът похищавал демократичната парламентарна република и призовал вторият мандат да не се реализира, защото е морално дискредитиран.
Разбира се, че всеки има право на протести. Всеки има право да изрази своята гледна точка.
И аз като демократично мислещ човек защитавам правото им на протест и на мнение, макар че не съм съгласна с тях.
Но се питам защо не бяха отразени и онези много по-големи на брой български граждани в десетки български градове в няколко Общонационални походи за мир, които призоваваха България да обяви неутралитет по повод войната в Украйна!?
Които призоваваха за неизпращане на оръжие и не дай Боже жива сила в Украйна!?
Които призоваваха за мир и суверенитет!?
Които се подписваха за провеждане на референдум за мир и суверенитет!?
Защо тези походи не бяха отразени!?

И с просто око от двете снимки, които качих се вижда морето от хора в София на един от Общонационалните походи за мир проведен в десетки български градове и незабелязан от националните ни медии, и шепата протестиращи пред Президентството, обаче обилно медийно отразени!

От кумова срама, през зъби и с голямо недоволство една национална медия отрази с двеминутен репортаж само един от шестте Общонационални походи за мир в десетки български градове, с уточнението че все пак "Путин е агресорът!" и с въпрос към участничка:

"Като искате мир, защо веете руски знамена?"

"На война първа жертва е истината" е казал Есхил.
Морално е да си срещу агресора, морално да защитиш жертвата Украйна, ни казват умните и красивите и нашите демократични медии.
Но защо не бяха толкова морални когато САЩ осъществяваха своите хуманитарни операции в Ирак- един милион избити, в Югославия- 4000 сърби между които и 2000 деца, в Либия, в Иран, в Ирак, във Виетнам и т.н.
50 милиона загинали в резултат на войните за демокрация водени от САЩ и Западът след Втората световна война и това го казва американският социален учен Чомски.
Защо демократичните ни медии не си спомнят това, което показваха през 2015 г. за събитията в Украйна и за жертвите сред българите там!?
От морална гледна точка войната в Украйна не може да има оправдание. Войната е антихуманно деяние!
Но от политологическа гледна точка тя има своето обяснение.
Защо умните и красивите анализатори не ни казват истинската причина за войната в Украйна, а тя не е хитлероподобният Путин, а цветна революция спретната от САЩ през 2014 г. и укронацисткият геноцид над руснаците в Донбас около 20 000 избити руснаци за 8- години- нещо което факт- чекърите във facebook определят като "фалшива новина".
И русофобията у нас е толкова страшна, че интелектуалци и политици призовават да се отмени Трети март заради" агресорът Путин ",че глобяват Градската организация на БСП, че е възстановила плочата на паметника на Съветската армия, вместо да глобят онези вандали, които изпочупиха плочата му. Съветската армия която победи хитлеро- фашизма и даде 27 милиона жертви . Паметници на Съветската армия има навсякъде в Европа и света, включително и в САЩ И във Великобритания, но нашите родни борци за демокрация искат да унищожат и глобяват хората, които го възстановяват. Това са парадоксите на нашата българска демокрация!
Защо НАТО от отбранителна организация се превърна в организация притискаща Русия и бягаща от джентълменското обещание да не се разширява на Изток след рухването на Берлинската стена? НАТО е военно-политически блок насочен срещу Русия и разперчетосването на Русия, разпадането й на отделни държавици е отдавнашна англосаксонска мечта. Има и съответните геополитически планове за това.
Ще цитирам голямата журналистка Велислава Дърева, която в своята статия "Русия трябва да умре- хронология на 100 годишната война" пише следното:

..."За целта САЩ трябва да превърнат и Русия, и Европа в свои заложници, да предизвикат непреодолим разрив между тях, да наплашат Европа, да я зомбират ежесекундно с лъжи за „руска опасност и агресивност“, „руски зверства и жестокости“ (в Украйна – б.а.), „прииждащи пълчища руски танкове“ (към Варшава – б.а.), „настъпваща армада от руски бойни кораби към бреговете на Прибалтика“, да истеризират Европа до припадък, Европа „да кипне от възмущение“ срещу Русия и да кипи, „докато узрее“ и сама възжелае „безвъзвратно разкъсване на отношенията с Русия“, а Русия „да бъде провокирана към изостряне на конфликта в Украйна“. И „нека европейците изтръпнат от евентуалното руско нахлуване“!

„Колкото повече неразбиране възниква между Русия и Европа, толкова по-бързо ще да бъдат реализирани плановете на САЩ“. Така САЩ „ще запазят мира на планетата“, а „Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си“.

И така днешните ни свободни медии не могат или не искат да видят факта, че Европа се превърна в троянски кон на американската политическа геостратегия, която цели унищожаването на Русия и борбата срещу Русия , която цели еднополюсен глобален англосаксонски планетарен политико-икономически световен ред. И цензурата и манипулацията вървят в пакет с това.
И това не са руски опорки. Това го казва и американският социален учен споменатия Чомски в редица свои книги и изследвания. Това го казват и редица американски журналисти пишещи за процесите в света, за нарастващият конфликт в Средния изток, за нарастващият гняв заради икономическото неравенство в света, за прокси- конфликтът на САЩ и Запада срещу Русия чрез Украйна, за провала на "арабските пролети", за съвременните методи и средства на демократичната неолиберална пропаганда. И ще цитирам тук не кой да е, не някой руски автор, а англосаксонски автор- Джим Марс, който в своята книга "Възходът на четвъртия райх" пише следното:

"Националсоциализмът никога не е умирал.Напротив. Използвайки откраднатото богатство мъже с нацистки произход и манталитет подготвиха пътя си към корпоративна Америка, бавно изкупувайки и консолидирайки компании в гигантски много национални конгломерации. Хиляди други нацисти дойдоха в САЩ в рамките на класифицирани програми и донесоха със себе си върховна оръжейна технология, която подпомогна спечелването на космическата надпревара, но донесоха и коварната нацистка философия в нашите граници. Тази идеология е основана на авторитарния принцип, че целта оправдава средствата, включително непровокирани агресивни войни и орязване на индивидуалните свободи завладяла в желязна хватка земята на свободните и дома на смелите!
Тези концепции може да се сторят странни за онези, които не могат да прозират през оцветените в розово лъжи, реклами и дезинформация изливани всекидневно от медийните конгломерати, повечето от които са притежавани от същите тези семейства и корпорации подкрепили нацистите преди Втората световна война"

И това го пише американецът Джим Марс !
Подчертавам- американски писател и журналист, не руски. Така че да си свалим розовите очила и да се запитаме къде ни е свободата на словото и защо не отразяваме обективно всички аспекти на живота?
Ами защото има противоречие между Платон и Оруел и противоречието е в това как е възможно в древността по времето на Платон хората да са знаели толко много , при наличието на толкова малко информация и как е възможно днес във времената на Оруел, във времената на технически чудеса и информационни технологии да знаем толкова малко, при наличието на толкова много информация!? Отговорът е в пропагандата и манипулацията.
Така че да живее свободата на словото!

Категория: